Het programma voor 2019 komt in november op de website.

BEELDBOEKEN maken in 2018
Het boek UITGELICHT

Groep 1 
zondag 14 januari  / 10.00 - 16.00 uur
zondag 4 februari / 10.00 - 16.00 uur
zondag 25 februari / 10.00 - 16.00 uur
zondagmiddag 18 maart / 12.30 -16.30 uur

Groep 2   
zondag 21 januari / 10.00 - 16.00 uur
zondag 18 februari  / 10.00 - 16.00 uur
zondag 4 maart / 10.00 - 16.00 uur
zondagmiddag 8 april / 12.30 - 16.30 uur

'Soms moet je stilstaan bij het gewone, het onbeduidende, om het bijzondere te ontmoeten.'

Alledaagse simpele dingen zoals een vertrapt blikje, een gevonden haarspeld, verfrommelde papiertjes, beschimmeld eten, een schaduw, een koffievlek...worden het uitgangspunt van dit boek. Datgene wat je normaal over het hoofd ziet, onbelangrijk vind of zelfs waardeloos.

'You can find inspiration in everything and if you can't ...  look again'( Paul Smith). 

De wereld is vol magische dingen die geduldig wachten tot onze blik scherper wordt. Je hoeft daarvoor niet ver te gaan: thuis of op straat is alles te vinden.
Op elke pagina van dit boek wordt zo'n onaanzienlijk verschijnsel als startpunt genomen. Je haalt het uit de omgeving waar je het gevonden hebt en bekijkt en onderzoekt het, tekenend en schilderend, aan de hand van onze opdrachten. Vervolgens voeg je er iets aan toe...b.v. het verfrommeld papiertje komt terecht in een industrieel of natuurlijk landschap of misschien in een fantasiewereld. Zo schep je een nieuwe werkelijkheid.

UITGELICHT is de naam van het twee-en-dertigste beeldboek dat wij maken. Onbelangrijke dingen worden door jou ' uit hun omgeving gelicht ' en in een nieuwe wereld geplaatst - 'uitgelicht' - in de schijnwerpers gezet.

De vorm van het boek is ook deze keer bijzonder en niet eerder gedaan. De binding is nl. flexibel. De pagina's komen samen in de rug, maar zijn er te allen tijde weer uit te halen en onderling verwisselbaar.
Alle beeldboeken die we in onze workshops maken staan op zichzelf. Ze hebben steeds een eigen thema en een specifieke vorm. Wanneer je mee wilt doen is het niet nodig dat je al eerder een cursus bij ons hebt gevolgd.
Wij begeleiden je bij het proces van het boek maken door de opdrachten die we geven tijdens de lessen. We zeggen altijd "een boek moet groeien". Tussen de eerste en de laatste lesbijeenkomst zit een ruime tijdsperiode zodat je ook buiten de cursusdagen de gelegenheid hebt om met je boek bezig te zijn. 

Zowel beginners als gevorderden kunnen meedoen. 


Kosten 
Het papier, karton en het materiaal om het boek te binden is inbegrepen in de cursusprijs. Wat je nodig hebt om te tekenen en schilderen neem je zelf mee.

Locatie
Vakcollege Eindhoven, Piuslaan 93, Eindhoven.

Inschrijving
Stuur hiervoor een e-mail met je adresgegevens naar truipunt@on.nl 
Daarna ontvang je van ons verdere gegevens.

Annulering
Tot 3 weken voor de start van de cursus kun je annuleren en betaal je alleen administratiekosten. Daarna is annulering niet meer mogelijk.